Koroonat levitanud Aivar Kokale määrati rahatrahv

uudised.ee

Nakatununa ja karantiini määratuna koroonaviirust levitanud riigikogu liige Aivar Kokk (Isamaa) peab terviseameti otsusel tasuma trahvi 400 eurot, teatas ERR.
 
Terviseameti kommunikatsioonijuhi Imre Kaasi sõnul Kokk oma süüd ei tunnistanud. “Terviseamet hindas rikkumise tõsiseks, sest taolise käitumisega anti halba eeskuju teistele ning seati ohtu rahva üldine tervis ja isikud, kellega ta kokku puutus,” lausus Kaas.

Kokk oli jaanuari keskpaigas üks mitmest koroonaga nakatunud Isamaa parlamendiliikmest. Kuigi ta teadis, et on vähemalt lähikontaktne, võttis ta sellest hoolimata osa Jõgeva vallavolikogu istungist, mille esimehena talle umbusaldust avaldati. Istungi eel proovis ta mitme volikogu saadikuga kohtudes neid veenda tema jätkamise poolt hääletama.

Terviseamet algatas menetluse 29. jaanuaril, Kokk palkas end kaitsma Paul Kerese. 

Kommentaarid puuduvad