Jaanid tulevad äikselised

uudised.ee

Kuigi suvised temperatuurid jäävad ka eeloleval nädalal püsima, tuleb jaaniõhtul ja jaaniööl paljudes kohtades nii vihma, rahet kui ka äikest.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu teisipäeva selge või vähese pilvisusega kuiv ilm. Puhub valdavalt kagutuul 2-8, saarte rannikul puhanguti 10 m/s. Sooja on 18-23 kraadi. Teisipäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Pärastlõunal sajab kohati hoovihma ja varitseb äikeseoht. Võimalik on ka rahe. Puhub lõunakaaretuul 2-8, puhanguti kuni 12 m/s. Sooja on 30-35, rannikul kohati 25 kraadi.

Kolmapäeva, jaanilaupäeva öösel on selge või vähese pilvisusega kuiv ilm. Puhub lõunakaaretuul 1-7 m/s. Sooja on 18-23 kraadi. Kolmapäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ning tuleb äikest, võimalik on ka rahe. Õhtul sadu hõreneb. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s, äikese ajal on tuul puhanguline. Sooja on 28-33, sajupilvede all ja rannikul kohati 22-25 kraadi.

Jaanipäeva öösel pilvkate tiheneb. Enne südaööd on üksikuid vihmahooge. Pärast keskööd hakkab alates saartest korralikumalt vihma sadama. Sadu on kohati tugev ja ühes sajuga esineb ka äikest. Tuul on valdavalt muutlik ja puhub 1-7 m/s. Äikese ajal on tuul puhanguline. Sooja on Lääne-Eestis 17-21, Ida-Eestis kuni 23 kraadi. Jaanipäeva päeval on muutliku pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ja on äikest. Kohati on sadu tugev. Võib sadada ka rahet. Pärastlõunal väheneb sajuvõimalus saartel, õhtu poole ka mandril. Tuul pöördub läänekaarde ja puhub kiirusega 2-8 m/s. Äikese ajal on tuul puhanguline. Sooja tuleb 23-29, rannikul kohati 19 kraadi.

Kommentaarid puuduvad