Assar Paulus jääb vahi alla

uudised.ee

Eesti kuritegelikus ilmas tuntud Assar Paulus jääb vahi alla, sest riigikohus ei võtnud teisipäeval tema kaitsjate määruskaebust arutusele.

Kuna riigikohus vandeadvokaatide Nele Tammemäe ja Küllike Nammi määruskaebust ei aruta, siis jäi muutmata 58-aastase Pauluse vahistamine, vahendab BNS.

Harju maakohus rahuldas 8. aprillil toimunud eelistungil riigiprokurör Kati Reitsaku taotluse ja määras 14. aprillil vanglast vabanema pidanud Pauluse tema kinnistul olnud koerakuudist leitud relvade tõttu uuesti vahistamisele. Vandeadvokaat Küllike Namm vaidlustas maakohtu määruse ringkonnakohtus, kuid mai alguses jättis ringkonnakohus tema kaebuse rahuldamata.

Aprilli lõpus Harju maakohtus alanud protsessil süüdistatakse Paulust karistusseadustiku paragrahvide järgi, mis käsitlevad lõhkeseadeldise, tulirelvade ja nende osade ebaseaduslikku käitlemist.

Paulus end nendes süüdistustes süüdi ei tunnistanud.

Mullu kevadel leiti Harjumaal Raasiku vallas Assar Pauluse kinnistul asuva koerakuudi katuse alt mitu ebaseaduslikku relva ja lõhkeseadeldist. 

Paulus kandis kuritegeliku ühenduse juhtimise eest seitsmeaastast vangistust alates 2014. aasta 14. aprillist ning oleks pidanud tänavu 14. aprillil vabanema. Keskkriminaalpolitsei pidas Pauluse kahtlustatavana kinni 2014. aasta 14. aprillil ning järgmisel päeval riigiprokuröri taotlusel ja kohtu loal ta vahistati.

Harju maakohus kinnitas 2016. aasta 7. septembril Pauluse ning tema jõugu 10 liikme ja neile kuuluva kahe firma karistusleppe, mille nad sõlmisid riigiprokurör Andres Ülvistega ning Paulus sai seitsmeaastase vangistuse.

Sama aasta novembris mõistis Viru maakohus Pauluse süüdi Ida-Viru narkojõugu rahastamises ning mõistis talle kuueaastase vangistuse, kuid luges selle kaetuks talle Harju maakohtus mõistetud seitsmeaastase vangistusega.

2017. aasta oktoobris langetas Harju maakohus otsuse Pauluse jõugu liikmetele, kes prokuröriga karistuste osa kokkuleppele ei läinud.

Kommentaarid puuduvad