Üllar Lanno: terviseamet on oma kauba alati kindlustanud 

uudised.ee

Terviseameti peadirektor Üllar Lanno märkis teisipäevasel pressikonverentsil suure koguse vaktsiini riknemise kohta, et terviseamet on oma kauba alati kindlustanud ning vastav teade läheb kindlustusfirmale. 

Lanno sõnul algatas ta kohe 25. juunil teenistusliku järelevalve, et selgitada, miks selline asi sai juhtuda.

"Teine asi väärib märkimist, et terviseamet on kogu oma kauba kogu aeg kindlustanud. Teade läks kindlustusfirma poole," kinnitas ta.

Terviseameti külmlaos muutus temperatuuritõusu vahemikus 22.-25. juuni kasutuskõlbmatuks üle 68 000 doosi AstraZeneca toodetud Vaxzevria COVID-19 vaktsiini, mis ootas teistele riikidele annetamist ning Eestis vaktsineerimist see ei mõjuta.

Lisaks COVID-19 vastasele vaktsiinile ladustati külmlaos erinevaid koguseid teisi vaktsiine, mille osas kõlblikkuse hindamine veel kestab. Hetkel teadaolevalt on kasutuskõlbmatuks muutunud vähemalt 100 000 doosi vaktsiine ja muid ravimeid.

Terviseamet ja Riigi Kinnisvara AS algatasid asjaolude selgitamiseks uurimised. Sõltumatu hinnangu juhtunule annab riigisekretäri moodustatav komisjon, kuhu kaasatakse kõik seotud osapooled.

Kommentaarid puuduvad