Uuring: reisimine teeb enamus inimesi õnnelikuks

uudised.ee

67 protsenti inimestest tunneb, et reisimine teeb neid õnnelikuks ja 36 protsenti lendaks esimesel võimalusel puhkama Vahemere äärde, selgus juuni alguses läbi viidud Kantar Emori omnibussi uuringust.

Kõige enam tekitab reisimine õnne tunnet 35-44-aastaste naiste seas, kes elavad Tallinnas, ning 36 protsenti kõigist vastanutest sooviks esimesel võimalusel lennata puhkusele Vahemere äärde.

Tallinna lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul on hea meel näha, et soov reisida ei ole kuhugi kadunud ja paljud on valmis puhkusereisi ette võtma. „Arusaadavalt on vaktsineeritud inimesed aktiivsemad ja ei karda lendamist. Siiski on jätkuvalt inimesi, kes tunnevad muret reisimisega seotud keerukuste ees ning võivad olla varasemast ettevaatlikumad,“ rääkis Pärgmäe ja lisas, et seda kinnitavad ka tulemused, mille kohaselt 20 protsenti vastanuist pelgab keerulist asjaajamist ning 25 protsenti sihtriigis muutuvad piiranguid.   

„Kinnitan, et teeme iga päev tööd selle nimel, et kõik reisijate küsimused saaksid vastused ning kõik hirmud maandatud, kuid kindlasti on oluline, et iga reisile suunduja teeb ära ka kodutöö, tutvub sihtriigireisitingimustega ning käitub vastutustundlikult.“  

Iga viies vastaja ehk 19 protsenti sooviks minna külla sõpradele või sugulastele. 13 protsenti vastanutest võtaks ette loodusmatka mõnda eksootilisse riiki ja 11 protsenti vastanutest vanuses 15-24, naudiks suurlinnareisi. “Puhkuste aeg on käes ja otselennud puhkusesihtkohtadesse ning paketireisid on selle suve teema, sest inimesed on pikalt kodudes istunud. Eesisse saabuvate välisturistide arvude taastumist näeme suuremas mahus ilmselt järgmisel aastal,” lisas Pärgmäe.  

Praegu on Tallinna lennujaamast võimalik otse lennata 23 sihtkohta ning nädala lõpus lisanduvad liinid Rooma ja Zürichisse. Kõigi sihtkohtadega on võimalik tutvuda lennujaama kodulehel.   

Küsitluse käigus uuriti ka suhtumist võimalikku nakatumisse. 37 protsenti vastanutest ütles, et nad on vaktsineeritud ja ei karda reisida. Vaid üheksa protsenti vastanutest ei julge reisida, sest kardab nakatumist.   

Uuringust selgus, et pea iga viies Eesti elanik plaanib lähiajal kindlasti reisile minna. „Reisimine on taas alanud ja usume, et suve teine pool ja sügise algus saavad olema lennujaamas taas rõõmsad ajad, mil pikalt tühjalt olnud ruumid taas reisijatega täituvad. Siiski paneme veelkord kõigile südamele, et reisile minnes tuleb teha varasemast enam eeltööd, et reis sujuks võimalikult sujuvalt,” rääkis Pärgmäe.      

Küsitlus viidi läbi 10.-16. juunil 15-84-aastaste vastajate seas. Valimi suurus oli 1000 inimest. 

Kommentaarid puuduvad