Tere piimatööstus hakkab kasutama taimsest toorainest pakendeid

uudised.ee

Tere piimatööstus hakkab kasutama taimsest toorainest valmistatud pakendeid; esimesena saavad uue pakendi Helluse keefirid, vahendab BNS.

“Liigume pakenditega järjest keskkonnasõbralikumate valikute poole ning aastaks 2030 soovime, et vähemalt 50 protsenti meie poolt ringlusse lastavast plastikust oleks pärit taastuvatest allikatest,” sõnas Nordic Milk OÜ kestliku arengu juht Katrin Tamm pressiteates.

Pakendi sisu kattev plastikkiht ja kork on valmistatud männiõlist, mis jääb üle tselluloositööstusest. “Tegu on väga hea näitega innovatsioonist ringmajanduses, kus üks tööstusharu kasutab ära teise tööstusharu jäägid,” lisas Tamm.

Aastas toodetakse selliseid purepakke ligi 2 miljonit tükki ning tänu pakendimaterjali uuendusele väheneb nende süsinikdioksiidi jalajälg Tere teatel 42 protsenti.

Tere AS ja AS Farmi Piimatööstus kuuluvad piimanduskontserni Nordic Milk, mille konsolideeritud turuosa Eesti värskete piimatoodete turul on 40 protsenti ning tootevalikusse kuulub üle 400 piimatoote. Lisaks kohalikule turule ekspordib kontsern toodangut 25 riiki.

Kommentaarid puuduvad