Kersna: noorte vaktsineerimine on koolide avatuna hoidmiseks tähtis

uudised.ee

Haridus- ja teadusminister Kersna sõnul on uuel õppeaastal koolide avatuna hoidmiseks noorte vaktsineerimine võtmetähtsusega, vahendab BNS.

"Meil on olemas vaktsiinid, mis on alatest 12. eluaastast noortele ekspertide hinnangul turvalised ja tervise kaitsmiseks tõhusad," ütles Kersna pressiesindaja teatel. "Mida kõrgem on koolipere, seal hulgas ka koolinoorte vaktsineerituse osakaal, seda paremini on kaitstud nii meie haridussüsteem, kui ka Eesti elanike tervis. Seetõttu on äärmiselt oluline, et noored seda võimalust maksimaalselt ka kasutaksid."

Seda, et nooremad inimesed peavad vaktsineerimist oluliseks, näitavad ka vaktsineerimisnumbrid. Harjumaal on vaktsiinikuuri alustanud juba 30,6 protsenti noortest vanuses 16-17 eluaastat, vanuses 18-29 - 37,8 protsenti. Tartumaal on need näitajad vastavalt 42,3 protsenti ja 47,1 protsenti. 

Kersna nentis, et koroonakriisi mõju haridusele ja noortele tunneme kindlasti veel aastaid. "Juba praegu näeme, et kahju, mida pikaaegne distantsõpe on õpilaste edasijõudmisele, aga ka vaimsele tervisele, tekitanud on märkimisväärne. Vaktsineerimine on tõhusaim viis hoida ära olukorda, kus me peame viiruse leviku tõttu koole distantsõppele viima," rääkisd ta.

Kommentaarid puuduvad