Jalgrattavargusi oli teises kvartalis mullusest poole rohkem 

uudised.ee

Teises kvartalis varastati poole rohkem jalgrattaid kui mullu samal ajal, vargustelaine keskmeks kujunesid lukustamata jalgrattad Tallinna kesklinnas, näitab turvaettevõtte Rapid Security analüüs.

Aprillist juuni lõpuni registreeris politsei 278 jalgrattavargust, neist Harjumaal 223. See tähendab, et Eestis on jalgrattavarguste hulk kasvanud aastaga 50 protsenti ja Harjumaal 68 protsenti, vahendab BNS.

"Enamik jalgrattaid varastatakse trepikodadest ja avalikest kohtadest," selgitas Rapid Security juhataja Vallo Põldma. "Varas valib lihtsa saagi: kahel juhul kolmest võtab ta kaasa lukustamata ratta. Kaks kolmandikku vargustest toimuvad ka ilma videovalve või signalisatsioonita kohtadest."

Ka on varaste maitse läinud kallimaks: kui viis aastat tagasi ulatus vaid iga kolmanda rattavarguse kahju üle 500 euro, siis tänavu ulatub kahju üle 500 euro juba pooltel juhtudel.

Vargustelaine käib eeskätt Tallinna kesklinnas, kus kolme kuuga registreeriti 56 rattavargust ning Põhja-Tallinnas, kus registreeriti 41 rattavargust.

Kommentaarid puuduvad