Kommunismiohvrite memoriaalis pildistati BMWd

uudised.ee

Neljapäeva hilisõhtul panid tallinlased tähele, et kommunismiohvrite memoriaali mälestuskoridori on sõitnud must BMW, milles olijad korraldasid seal fotosessiooni, Eesti mälu instituut tegi selle kohta politseile avalduse.

Sissepääs mälestuskoridori, kus on jäädvustatud üle 22 000 Nõukogude terrori tagajärjel hukkunud Eesti inimese nime, blokeeriti autoga.

Eesti mälu instituudi juhatuse liige Sergei Metlev tegi politseisse süüteoavalduse ning tunnistas, et sellist eneseimetlevat barbaarsust pole veel memoriaalis nähtud.

“Memoriaalis on olnud probleeme liiga kiiresti sõitvate jalg- ja tõukeratturite ning omapäi jäetud lastega, kes memoriaali musti paneele kriimustavad. Aga sellist teadlikku barbaarsust ei osanud oodata. Tegu on sümboolse hauatähisega, see on ainuke paik maailmas, kus tuhanded eesti pered saavad oma kommunismiohvrist sugulasi nende nimede juures mälestada. Memoriaal on meie rahva mälukandjaga. Ei mahu pähe, kuidas saab olla nii ükskõikne ja kultuuritu. Politseisse on teade edastatud ja loodan, et sellega tegeletakse tõsiselt,” ütles Metlev.

Metlev julgustas kõiki filmima ja pildistama rikkumisi ja väärituid tegusid, mis memoriaalis võidakse toime panna, ja esimesel võimalusel teavitama neist politseid. 

“Kui olukord seda võimaldab ja see pole ohtlik, siis tehke kombevastaselt käitujale märkuse. Usun, et järjest rohkem inimesi mõistavad selle paiga erilist kohta meie kultuuris ja hoolivad selle korrashoiust. On ju ilus mõelda, et tänased lasteaia lapsed lähevad sinna kunagi koos oma lastelastega ning koht on endiselt korras, ilus ja õpetab meie mineviku rasket kogemust, et see enam ei korduks,” lisas ta.

Kommentaarid puuduvad