Lutsari hinnangul on koroonasse nakatumise uus kasv Eestis paratamatu

uudised.ee

Koroonapiirangute leevenemine on toonud Euroopas kaasa koroonaviirusesse nakatumise tõusu ning Eesti teadusnõukoja juhi Irja Lutsari hinnangul on nakatumise kasv paratamatu ka Eestis, teatas esmaspäeval ETV uudistesaade "Aktuaalne kaamera".

Koroonasse nakatumise kasvus mängib olulist rolli koroonaviiruse delta (India) tüvi, mille osakaal tõuseb paljudes Euroopa riikides.

Lutsari sõnul näitab Euroopas toimuv, et nakatumiste arvu kasv on paratamatu ka Eestis.

Kuigi praegu on Eestis olukord koroonaviirusega seoses hea, tuleks teadusnõukoja juhi sõnul just praegu, suvel tegeleda aktiivselt vaktsineerimisega.

"Meie järeldus oligi, et meie järgmised sammud on vaktsineerida-vaktsineerida-vaktsineerida. Meil on piisavalt vaktsiine, me enam ei saa ütelda, et meil vaktsiini ei jätku. Meil jätkub vaktsiini nii nende jaoks, kes on põdenud, kui ka nende jaoks, kes ei ole põdenud," rääkis Lutsar.

Kommentaarid puuduvad