Presidendi noore kultuuritegelase preemia sai Rasmus Puur

uudised.ee

Presidendi noore kultuuritegelase preemia pälvis helilooja ja dirigent Rasmus Puur, kirjutab BNS.

„Rasmus Puuri seost laulupeoga teavad isegi need inimesed, kes igapäevaselt on koorilaulust kaugel. Vajame sinusuguseid noori toimetajaid ka oma kõige pühamast pühama sündmuse juurde, mille 150. ühist pidupäeva oleme juba tähistanud,“ ütles president Kersti Kaljulaid neljapäeval auhinda üle andel. 

Riigipea soovis ka laureaadile, et too ei mattuks vaid korraldamisse ja kirjutaks ka ise. „Ei teagi, kuidas on Eestis võimalik saada tuntuks ilma kollase reklaamita ja lihtsalt sellega, et luuakse ilu. Seda oled sa palju teinud ja kindlasti teed ka edaspidi,“ sõnas ta.

Puuri sõnul on tänapäevases maailmas äraütlemata suur privileeg teha midagi sellist, mida päriselt tahad ja mis on ka hobi ja kirg, ent mis on pragmaatilises mõttes täiesti kasutu. „Ja kui keegi seda märkab, õlale patsutab ja on valmis selle ka teatud hetkedel kinni maksma, siis ma väga hindan seda,“ ütles ta. Puur  lisas, et loodetavasti ei väsi ka noored peale tulevad kultuuritegijad seda Exceli tabelisse mahutamatut ja kasutud tööd tegemast ning loovad nii sümpaatiat, sildu, inimeseks olemist ja Eesti kultuuri.

Rasmus Puuri teoste nimekiri on pikk ning tema teosed kannavad sageli nii sügavat rahvustunnet kui ka tundlikku sotsiaalset närvi. 

Presidendi kultuurirahastu noore kultuuritegelase preemia on mõeldud kuni 35-aastasele silmapaistvale kultuuritegelasele. Preemia suurus on 5000 eurot. Selle on pälvinud näiteks dramaturg Eero Epner, luuletaja Kristiina Ehin, džässmuusik Kadri Voorand ja viimati arvutimänguloojad Robert Kurvitz ja Aleksander Rostov.

Kommentaarid puuduvad