Sillamäe sadamas voolas merre kümneid liitreid kütteõli

uudised.ee

Sillamäe sadamas avastati pühapäeva hommikul merereostus, kui merre voolas kümneid liitreid kütteõli, vahendab BNS.

PPA merevalvekeskus sai pühapäeval kella 10.30 paiku teate, et kaks tundi varem oli Sillamäe sadama kai juures merre voolanud paarkümmend või enam liitrit masuudilaadset kütust. Merevalvekeskus teavitas juhtunust nii päästeametit kui ka keskkonnainspektsiooni. 

Reostuse likvideerimiseks reageeris päästeameti Jõhvi päästekomando, kes tegi reostuse suuruse hindamiseks drooniga seiret. Hinnanguliselt on reostus 500 meetri pikkusel ja 200 meetri laiusel alal. Esialgse info põhjal lekkis kütus sadamas olnud tankerist.

"PPA saatis Tallinnast teele reostustõrjelaeva Kindral Kurvits," ütles Ida prefektuuri operatiivjuht Jaanus Murakas.

"Kindral Kurvits jõudis Sillamäele kell 21.42 ja alustas ettevalmistusi reostustööde korjeks," kinnitas päästeamet hiljem suhtlusvõrgustiku Twitter vahendusel.

Tuleohtliku aja tõttu on päästeamet suunanud suure ressursi maastikualadele, ent vajadusel on Sillamäe reostusele valmis reageerima ka Kohtla-Järve reostusvõimekusega komando.

Pääste- ja keskkonnaameti ning PPA spetsialistide koostöös selgitatakse välja, millised on edasised tegevused reostuse likvideerimiseks. Reostuse likvideerimisega tegeleb ka politsei.

Kommentaarid puuduvad