Mailis Reps ei jätka Keskerakonna aseesimehe ega fraktsiooni juhina

uudised.ee

Endine haridus- ja teadusminister Mailis Reps lahkub riigikogu fraktsiooni esimehe ning Keskerakonna aseesimehe kohalt, vahendab BNS.

Keskerakond arutas teisipäeval käimasolevat uurimist Mailis Repsi osas ning otsustas, et praeguses olukorras on vajalik valida riigikogu Keskerakonna fraktsioonile uus esimees. Samuti ei jätka Reps Keskerakonna aseesimehena.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõnas, et fraktsiooni ja juhatuse ühisarutelu tulemusena leiti, et Repsil tuleb keskenduda enda kaitsmisele käimasolevas uurimises ning "erakond tervikuna saab keerulises olukorras edasi liikuda raskete, kuid vajalike muudatustega".

“Tänan Mailist, kes on väga teeneka ja võimeka poliitikuna märkimisväärselt panustanud Eesti elu arengusse ja Keskerakonna tegevusse nii erakonna aseesimehe kui ka riigikogu fraktsiooni juhi ja mitmekordse ministrina,” ütles Ratas.

Keskerakonna esimees ei nimetanud teisipäeval erakonna aseesimeest, riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe valimised toimuvad esimesel võimalusel. Juhatuse ettepanek fraktsioonile on valida esimeheks Jaanus Karilaid ning aseesimeesteks Kersti Sarapuu ja Andrei Korobeinik.

Kommentaarid puuduvad