Viljandi lähedal kukkus taevast alla tulekera

uudised.ee

Nädal tagasi pühapäeval märkasid autoga Tartust Viljandi poole teel olevad inimesed Vana-Võidu lähedal taevas tulekera, mis suure tõenäosusega oli Maa poole kihutav meteoriit ehk boliid, kirjutab Sakala.

Kella 23.25 ajal nähtud tulekera kustus tunnistajate sõnul lennu pealt ning seega võis see enne maandumist lõplikult ära põleda. Autoroolis olnud Keily Tammaru meenutas, et märkas tulekera ühel hetkel esiklaasi paremas ülaservas ning selle langemise suund oli enam-vähem sama, kuhu sõitis auto. «Ma arvan, et boliid hakkas põlema madalal või ei ulatanud see varem minu vaatevälja,» lausus Tammaru.

Nähtut kirjeldas ta kui intensiivset valget tulekera, millest jäi maha lühike saba ja mille ümber oli kerge kuma. «Elukaaslane, kes istus kõrvalistmel, mäletab, et domineeris rohekas värvus, aga oli ka teiste toonide värelust,» rääkis Tammaru. «Toonid ei olnud intensiivsed nagu virmalistel, vaid paistsid vikerkaareliku kumana.»

Refereeritud Sakalast.

Kommentaarid puuduvad