Tartu ülikool palub üliõpilastel ja töötajatel end vaktsineerida

uudised.ee

Tartu ülikool palub kõigil üliõpilastel ja töötajatel end vaktsineerida, et sügisel saaks alustada õppetööd võimalikult tavapäraselt. Lähima vaktsineerimiskoha leiab veebilehelt vaktsineeri.ee. Tartus viibivad inimesed saavad ette registreerimata minna vaktsineerima Tartu vaktsineerimiskeskusesse, vahendab BNS.

Tartu ülikooli teadusprorektori Kristjan Vassili sõnul on tõhusaim viis võitluses Covid-19-ga vaktsineerimine. “Praegu on vaktsineeritute hulk Eestis veel liiga väike. Iga inimene saab aga anda siin oma panuse,” ütles Vassil.

Riigikantselei viimasest Covidi-teemalisest uuringust selgus, et kaks kolmandikku Eesti elanikest suhtub vaktsineerimisse pooldavalt. Vassil peab aga murettekitavaks kahtlejate osakaalu: kogu rahvastikust iga viies inimene ja 15–24-aastaste seast koguni iga kolmas ei ole otsustanud, kas lasta ennast vaktsineerida või minna kolmandale lainele vastu vaktsineerimata. “Head üliõpilased, head kolleegid, loodan väga, et te mitte ainult ei vaktsineeri, vaid julgustate ja veenate enda käitumisega ka kahtlejaid kaitsesüsti saama,” ütles Vassil. 

Tartu ülikooli õppeaasta avaaktus toimub 30. augustil. Seni jälgib ülikool riiklikku olukorda. Täpsemad suunised sügisese õppetöö korralduse kohta antakse augusti lõpus enne uue õppeaasta algust. Viiruse levikust hoolimata saavad üliõpilased saja ja enama osalejaga loenguid kuulata ka veebis, kui konkreetne õppeaine seda võimaldab.

Välisüliõpilasi oodatakse Tartusse esimesel võimalusel, aga kui nende suhtes kehtivad reisipiirangud või isolatsiooninõuded, on enamiku õppekavade puhul kasutada kaugõppe võimalust kuni 1. oktoobrini. Kolmandate riikide välisüliõpilased ja -õppejõud peavad Eestisse saabudes esitama negatiivse koroonatesti. Kõik välistudengid saavad end samuti vaktsineerida.

Endiselt on ülikooli kõigis õppehoonetes olemas desinfitseerimisvahendid. Samuti palub ülikool järgida hajutamissoovitusi, et viiruse levikut kontrolli all hoida.

Kommentaarid puuduvad