Ohutusjuurdluse keskus esialgu Tõllu õnnetust uurima ei asu 

uudised.ee

Ohutusjuurdluse keskus esialgu Kuivastu sadamas kolmapäeval suurel kiirusel kaid ramminud reisiparvlaeva Tõll õnnetust uurima ei asu, kuid on valmis seda siiski tegema, kui juhtunu asjaolud selleks edaspidi alust annavad, vahendab BNS.

"Esialgu on meie seisukoht, et juhtunud ei olnud midagi sellist, mille tulemusena oleks vaja muuta regulatsioone ja protsesse ning seetõttu me ka praegu menetlust ei alusta," ütles ohutusjuurdluse keskuse juht Rene Arikas neljapäeva hommikul BNS-ile. 

Ta loetles, et õnnetuses ei saanud inimesed vigastada, samuti ei saanud kahjustada laeva veekindel osa. Arikese sõnul oli tegemist laeva vöörirambi ja kaldarambi vigastustega, samuti sai kannatada umbreeling.

Arikese sõnul on praegu uurimine usaldatud transpordiametile, kelle esindajad käisid kolmapäeval ka kohapeal, tegid vajalikud intervjuud ning vaatasid üle pardasalvestused ja seadmed. "Salvestustelt on näha, et alus lähenes kaile suure kiirusega, kuid mis oli selle põhjus, vajab veel selgitamist," ütles Arikas, lisades, et kui edaspidi laekuvad andmed annavad alust ohutusjuurdluse keskuse menetluseks, siis see kindlasti ka käivitatakse. 

Transpordiameti laevanduse ohutuse ja järelevalve osakonna juhataja Kristjan Truu kinnitas BNS-ile, et ameti töötajad tegid kolmapäeval Kuivastu sadamas vajalikud toimingud. Samas ei soovinud Truu kommenteerida, kas esialgsetel andmetel oli tegemist aluse tehnilise rikke või mõne muu põhjusega, näiteks inimliku eksimusega. 

Virtsu sadamast teel olnud ja Kuivastu sadamasse kell 14.40 randuma pidanud parvlaev Tõll sõitis neljasõlmese kiirusega vastu sadamakaid, mille tagajärjel deformeerus sõidukite pealesõiduramp täielikult. Kuivastu sadama turvakaamera salvestuselt on näha, et kokkupõrge oli väga tugev, samas aluse kerel visuaalselt suuri vigastusi näha ei ole. 

Praamid.ee viitas sotsiaalmeedias intsidendile kui tehnilisele rikkele. 

Parvlaeva pardal oli ka president Kersti Kaljulaid, kelle auto sai kokkupõrkes kergelt viga.

Kommentaarid puuduvad