PROTO avastustehas avab kahel päeval vaktsineerimispunkti

uudised.ee

PROTO avastustehas avab reedel ja laupäeval vaktsineerimispunkti, kus on kõigil huvilistel võimalik end vaktsineerida ka ilma eelneva registreerimiseta. Kõigile, kes lasevad end PROTO-s vaktsineerida, kingib ettevõte avastustehase perepääsme, vahendab BNS.

PROTO avastustehase juhi Ott Sarapuu sõnul on kiire vaktsineerimise toetamine nii riigi kui ka erasektori ühine eesmärk, et elu Eestis saaks jätkuda võimalikult normaalses rütmis. “Kuna kolmas laine koputab uksele, otsustasime ka ise astuda sammu vaktsineerimise soodustamiseks. Seepärast mõtlesime, et vaktsineerimine tuleb viia võimalikult inimeste lähedale ja teha mugavaks. Külastades perega keskust piisab vaid 15 minutist, et vaktsineerimine läbi viia. Lisaboonusena kingime neile, kes lasevad ennast vaktsineerida, perepääsme, mida saab kasutada koheselt või kuni aasta lõpuni.“

Kultuuri- ja turismisektor on senini kõige enam COVID-19 kriisis pihta saanud ja peamine, kes kannataks ka uute piirangute kehtestamisel. “Kuna vaktsineerimine on ainus pikaajaliselt toimiv lahendus viiruse leviku tõkestamiseks, siis on vaktsineeritute hulga suurendamine kõigi ettevõtete ja inimeste huvides. Hoolime lisaks ka oma töötajate stabiilse sissetuleku ja kogu sektori püsima jäämise eest. Koostöövõimaluste otsimine on oluline, et eesmärk vaktsineerida sügiseks 70% täiskasvanud elanikkonnast saaks kiiresti täidetud.” lisas Sarapuu.

Tema sõnul tuleb tegutseda avatud meelega ja võtta kasutusele erinevad meetodid. „Kutsun üles kõiki ettevõtteid mõtlema ja tegutsema, mida nemad saavad teha vaktsineerimise kiirendamiseks“, sõnas Sarapuu.

COVID-19 vaktsineerimise töörühma juhi Marek Seeri sõnul on  Eestis võimalik ennast vaktsineerida vaktsineerimiskeskustes, haiglate vaktsineerimispunktides, apteekides, vaktsineerimisbussides, erameditsiinikeskuses ja paljude perearstide juures. „Koos erasektori toega saame veelgi laiendada vaktsineerimivõimaluste ringi ja anda inimestele ka lisamotivatsiooni enda kaitsmiseks. Võimalikult suure osa Eesti elanike vaktsineerimine on meie kõigi ühine asi, sest vaid nii saame hoida Eesti avatuna,“ ütles Seer. 

Vaktsineerimispunkt PROTO avastustehases Noblessneri sadamalinnakus on avatud reedel kell 11-15 ja laupäeval kell 12-15. Digiregistratuuris saab vaktsineerimisele aja ette broneerida ja kohapeal on võimalus vaktsineerida ka elava järjekorra alusel, kuid saadaval on piiratud arv vaktsiinidoose. 

Vaktsineerimist viivad läbi eratervishoiuasutuse Eldred OÜ meditsiinitöötajad.Kasutatakse Pfizeri vaktsiini ning kaitsesüsti saama on oodatud Eesti elanikud alates vanusest 12. eluaastat. Kindlasti peab kaasas olema isikut tõendav dokument. Lisainfot vaktsineerimise kohta leiab kodulehelt www.vaktsineeri.ee, küsimustele saab vastused ja ka vaktsineerimiseks aja broneerida infotelefonilt 1247.

Kommentaarid puuduvad