Eestisse saabus ligi 50 000 rahvusvahelises tarneahelas kuhjunud pakki

uudised.ee

Omniva teatel on Eestisse jõudnud ligikaudu 50 000 saadetist, mis on kaubamahtude konsolideerimise tõttu teel olnud tavapärasest kauem, ent 1. juulist lisandunud maksumuudatused kaupadele siiski ei rakendu, vahendab BNS.

Tegemist on peamiselt AliExpressi kaupadega ning kõige varasemad saadetised olid teele pandud juba aasta alguses, teatas Omniva. Singapuri posti poolt pandi kaubad Euroopa poole teele mai lõpus, kuid valesihituse tõttu jõudis partii Hollandi kaudu Soome.

Tegemist on väikese väärtusega kaubaga – kõik saadetised alla 22 euro –, mis jõudis Euroopa Liidu territooriumile siiski enne 1. juulit, kui muutus kohustuslikuks ka selliste saadetiste deklareerimine ja käibemaksu tasumine. Seetõttu jõuab nüüd eestlasteni hulk saadetisi, mille puhul deklareerimist ja maksude tasumist ei nõuta.

Kuigi mõned Eestisse jõudnud saadetised on oma tarnetähtaja ületanud ning tõenäoliselt juba kaupmehe poolt saajatele hüvitatud, toimetab Omniva saadetised siiski tellijateni ja pakiomanikud saavad oma kauaoodatud saadetised järjest kätte.

Rahvusvaheliste pakkide konsolideerimine on Omniva sõnul viimasel ajal rohkem levima hakanud nähtus, kus mõned rahvusvahelise logistikateenuse pakkujad on hakanud kaupa kinni hoidma, et seejärel suuremaid kaubahulki korraga teele panna ning seeläbi saatekuludelt säästa. Hiina saadetiste tarneaeg varieerub üldjuhul pooleteisest nädalast kuni kahe kuuni.

Kommentaarid puuduvad