Pedofiil korraldas veebis lastele paljastavate fotode konkursi

uudised.ee

Mõni aeg tagasi ilmus sotsiaalmeediavõrgustiku Facebook gruppi postitus fotokonkursist – selles paluti lastel endast paljastavaid pilte saata, vastutasuks lubati auhindu, peaauhinnaks suurt toavaipa, kirjutab Pärnu Postimees.

Pärnumaa veebikonstaabli Karmen Raua sõnutsi on politsei postitusest teadlik, kuid ühtegi avaldust seoses konkreetse juhtumiga esitatud ei ole. Raud lisas, et sotsiaalmeedia puhul on äärmiselt oluline, et portaalide ja gruppide haldajad ning moderaatorid jälgiksid nende haldusalasse jäävate postituste sisu kriitiliselt ja pööraksid tähelepanu potentsiaalselt kelmustele ja süütegudele õhutavatele postitustele.

“Isegi juhul, kui postitatud sõnumi sisus otsest seaduserikkumist või  üleskutset selle toimepanemisele ei sisaldu, tuleb alati kaaluda, kas postituse sõnum on kooskõlas või läheb hoopiski vastuollu ühiskonnas kehtivate ühiste väärtuste ja hoiakutega,” märkis Raud.

Kommentaarid puuduvad