Raskelt haige Anatoli Arhangelski abikaasa: olukord läheb aina hullemaks

uudised.ee

Estonia esisolist Anatoli Arhangelski võitleb Itaalias oma elu eest, kus sealsed arstid üritavad välja selgitada, mis haigus tal on.

Anatoli abikaasa Marika Muiste rääkis eilses "Ringvaates", mis seisus abikaasa on. "Ma ei tea, kui palju ma suudan rääkida. Me oleme Udine linnas Itaalias. Ütlen ausalt, olukord läheb järjest hullemaks."

"Alguses, kui Aivar Mäe ja Triinu tahtsid teha mingit lugu, siis ma ütlesin kategooriliselt ei, sest ma teadsin, kuidas sotsiaalmeediasse suhtub minu abikaasa. Aga kui tal oli juba natuke parem ja ma sain temaga rääkida, siis ta ütles mulle, et ma ei ütleks mingil juhul ei, sest Jumal saatis meile abi ja see on vaja vastu võtta."

Anatolit hooldav Marika rääkis, et olukord kaasaga on halb ja mees ei saa ise mitte midagi teha. "On üks hea asi, et ta ei tunne valusid. Aga tema nägemine on mitmekordne, ta ei tunne vahemaad, kui ligidal keegi talle on."

"Ta ei saa ise süüa. Ta ei saa ise juua. Ta ei saa ise oma nägu sügada. Kõik sellised elementaarsed asjad, mis tunduvad hästi lihtsad, on tema jaoks võimatud."

Eesti rahvusballeti esisolist Anatoli Arhangelski on haigestunud pärast COVID-19 põdemist haruldasse haigusesse, mida Eestis ravida ei osata. Ta on viidud Itaaliasse Udinesse, kus on neuroloogiale spetsialiseerunud haigla, kirjutas Eesti Päevaleht.  

Kuigi Anatolile pole veel diagnoosi pandud ning ravi maksumus ja selle eest tasumise võimalused on ebaselged, vajab nende pere rahalist abi juba praegu!

Eesti Balletiliit avas sihtotstarbelise fondi.
EE161010022081883007
Eesti Balletiliit
Selgitus: ANATOLILE

Annetustest kogutud summa saadetakse abikaasa Marikale Anatoli ravi ja võõrsil elamise kulude toetuseks.

Kommentaarid puuduvad