Päästeamet peatas tuleohtliku aja piirangud

uudised.ee

Päästeamet peatab alates laupäevast seni kehtinud tuleohtliku aja piirangud, kuid kõiki ohutusnõudeid tuleb endiselt järgida.

Päästeamet peatab alates  31. juulist seni mitmes maakonnas kehtinud tuleohtliku aja piirangud.

Samas rõhutab amet, et tuleohtliku aja lõpetamisele vaatamata on kulu põletamine igal aastaajal keelatud. Samuti tuleb  nii grillimisel kui ka lõkke tegemisel metsas, maastikul ja koduaias endiselt järgida peamisi tuleohutusnõudeid.

„Ilmaolud kisuvad küll vihmaseks, kuid vaatamata sellele peab meeles pidama, et ka väike viga võib kaasa tuua traagilised tagajärjed,“ ütles ennetusosakonna ekspert Sandra Repp. „Vihmased ilmad ei välista reeglit, et lõket tohib teha vaid mittesüttival pinnal, lõkkekoha ümbrus tuleb puhastada vähemalt poole meetri raadiuses, lõkkes tohib põletada vaid puhast puitu, pappi ning paberit, lõket ei tohi teha tuulise ilmaga, samuti ei tohi lõket jätta hetkekski järelevalveta ning lõket tehes tuleb jälgida tuule suunda, et sädemed ei lendaks põlevmaterjalidele või et lõkkesuits ei häiriks naabreid, lisaks tehes lõket ja grillides tuleb lähedal hoida esmased tulekustutusvahendid – ämber veega või tulekustuti,“ lausus Repp. 

Piirangute kehtestamise vajalikkust hinnatakse igapäevaselt analüüsides Riigi Ilmateenistuse tuleohukaarti. Neljapäevase seisuga on tänavu aset leidnud 741 metsa- ja maastikutulekahju ning lisaks 765 lõkkest, grillist või prügist alguse saanud tulekahju.

Kommentaarid puuduvad