T1 Mall Of Tallinn läks 85 miljoni eurose alghinnaga oksjonile 

uudised.ee

Pankrotihaldurid Kristo Teder ja Indrek Lepsoo müüvad pankrotis AS-ile Tallinna Moekombinaat kuuluva Peterburi tee 2 kinnistu koos sellel tegutseva T1 Mall Of Tallinn kaubanduskeskusega; kinnistu ja keskuse enampakkumise alghinnaks on 85 miljonit eurot, vahendab BNS.

Ettevõte müüakse koos ettevõttesse kuuluvate, selle majandamisega seotud ja selle majandamist teenivate asjade, õiguste ja kohustustega, muu hulgas ettevõttega seotud lepingutega, selgus enampakkumise teatest. Müüdava ettevõtte koosseisu ei kuulu võlgnikule kuuluvad kaubamärgid ja kommertspandiga koormatud muu vallasvara.

Keskus müüakse sellises õiguslikus ja füüsilises seisukorras nagu see enampakkumise hetkel on. Moekombinaat ega pankrotihaldurid ei vastuta mistahes puuduste, sealhulgas varjatud puuduste eest olenemata nende tekkimisajast.

Üürilepingute alusel võlgnikule tasutud tagatisrahasid, ettemakseid ja muid deposiite vara omandajale üle ei anta ja vara omandaja ei saa võlgnikule ja pankrotihalduritele mingisuguseid nõudeid ega pretensioone sellega seoses esitada. Vara omandaja ei omanda ka võlgniku ettevõtte koosseisu kuuluval kinnistul asuvat kolmandatele isikute ja pankrotimenetluses pankrotihaldurite poolt välistamisele kuuluvat vara.

Alates müügist vastutab ettevõttega seotud kehtivate kohustuste, sealhulgas üürilepingute täitmise eest vara omandaja. Keskuse ja kinnistu omandajale ei lähe üle haldurite poolt pankrotimenetluse ajal täitmiseks võetud lepingutest tulenevad kohustused, mis on sissenõutavaks muutunud enne võlgniku ettevõtte müüki. Samuti ei lähe üle võlausaldajate poolt pankrotimenetluses võlgniku vastu esitatud nõuete täitmise kohustus.

Enampakkumisele registreerimine algas 28. juunil ja lõpeb 27. augusti keskpäeval. Enampakkumine algab 30. augustil ja lõpeb 20. septembril. Oksjonil tehtavate pakkumiste samm on 500 000 eurot. Enampakkumisele registreerimiseks on vaja tasuda ka tagatisraha summas 500 000 eurot. 

Harju maakohus kuulutas Pro Kapitali kontserni kuuluva AS-i Tallinna Moekombinaat pankroti välja peale riigikohtuni jõudnud vaidlustusprotsessi tänavu juuni alguses. Võlausaldajate esimene üldkoosolek kutsuti kokku 17. juunil ning koosoleku ajaks oli Moekombinaadile 20 võlausaldaja poolt nõudeid esitatud kokku enam kui 119,5 miljonit eurot. 

Suurim võlausaldaja T1 kaubanduskeskuse omanikfirma pankrotimenetluses on Lintgen Adjacent Investments S.à r.l., kinnitas Indrek Lepsoo toona BNS-ile. 

Ta lisas, et T1 keskus, sealhulgas poed, söögikohad ja teenindusasutused, jääb avatuks. "Eesmärk on, et rentnikud saaksid tavapäraselt jätkata oma majandustegevust ning keskus leiab kiiresti endale uue omaniku," ütles ta. 

Kommentaarid puuduvad