IRONMAN Tallinn toob linnapilti tuhandeid spordisõpru: majanduslik mõju on miljonites eurodes

uudised.ee

Raadio Star FM hommikuprogrammis käis külas IRONMAN Eesti triatlonivõistluse peakorraldaja Ain-Alar Juhanson, kellega räägiti juba sellel nädalavahetusel toimuvast spordiüritusest ja sellega seoses tehtud liikluskorraldusest.

Sellel nädalavahetusel toimub Baltimaade suurim spordisündmus IRONMAN Tallinn, mille võistlus avatakse juba täna. "Ega Tallinna linn ka kunagi valmis ei saa ja nii on ka võistlustega. Alati on midagi, mida saaks paremini teha ja korraldajana sooviks alguses olla kohal," sõnab Ain-Alar. 

Võistlus muudab mitmel pool linnas ka liikluskorraldust. "Me oleme aastatega väga palju panustanud kommunikatsioonile ja teinud enda poolt nii palju kui võimalik, et eelteavitus oleks piisavalt hea. Me oleme õppinud erinevatest kogemustest, et kui on võimalik eelteavituse teel inimestele täpselt selgeks teha liikumisvõimalused, siis võistluspäeval stress ja inimeste mure oleks oluliselt väiksem," selgitab Ain-Alar, miks on oluline inimesi võimalikult vara etteteavitada.

Saatejuhid uurisid peakorraldajalt, miks ikkagi toimub võistlus just kesklinnas ja miks mitte mõnes maapiirkonnas. "Teadupärast osalejate arv on väga suur. Meil on 6000 inimest kuhugi vaja majutada, ööbima ja sööma panna ja ainukene koht Eestis, kus seda teha, on Tallinna kesklinn. See majanduslik mõju on miljonites eurodes mõõdetav, meil lihtsalt ei ole muud varianti," sõnab Ain-Alar.

Ain-Alari kinnitusel järgitakse ürituse korraldamisel mitmeid reegleid ja piiranguid. Näiteks kannavad kõik meeskonnaliikmed spetsiaalseid QR-koodide lugejaid ning kõigilt küsitakse immuniseerimispassi või palutakse teha antigeenitesti. 

Kuula täispikka intervjuud raadio Star FM hommikuprogrammist järgi siit!

Kommentaarid puuduvad