Ööpäevaga lisandus 244 koroonapositiivset

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 6365 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 244 ehk 3,8 protsenti testide koguarvust.

Uutest nakatunutest 182 inimest ehk 74,6 protsenti olid vaktsineerimata. 16 nakatunu vaktsineerimiskuur on pooleli ning 46 ehk 18,9 protsenti nakatunu vaktsineerimiskuur on lõpetatud.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 99 inimesel. 78 uutest Harjumaa haigusjuhtumitest on Tallinnas.

Tartumaale lisandus 40, Pärnumaale 36, Põlvamaale 12 ning Ida-Virumaale üheksa. Raplamaale lisandus kaheksa, Järvamaale kuus ning Võru- ja Lääne-Virumaale neli uut nakatunut. Jõgeva- ja Viljandimaale lisandus kolm, Hiiu- ja Valgamaale lisandus üks uus nakatunu. Lääne- ja Saaremaale ei lisandunud ühtegi nakatunut. 18 juhul puudus rahvastikuregistrijärgne elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 163,1 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 4,8 protsenti.

Ööpäeva jooksul manustati 6264 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 649 250 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 569 508 inimesel. Täisealiste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 58,2 protsenti.

4. augusti hommikuse seisuga viibib haiglas 44 COVID-19 patsienti, nendest intensiivravi vajab kaks patsienti, kellest omakorda on juhitaval hingamisel üks inimene. Haiglaravil viibivatest patsientidest kuus inimest ehk 13,6 protsenti on lõpetatud vaktsineerimisega, neist sümptomaatilise COVID-19 tõttu viis inimest.

Haiglaravi on kokku vajanud 6,9 protsenti haigete üldarvust. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 64 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 29 inimest ehk 65,9 protsenti.

Surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis surnud 1273 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 64 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 29 inimest ehk 65,9 protsenti.

Kommentaarid puuduvad