Valgamaal hukkus autode laupkokkupõrkes kaks inimest  

uudised.ee

Valgamaal Otepää vallas kaldus kolmapäeva varahommikul sõiduauto Toyota Avensis vastassuunda ja põrkas seal kokku vastu sõitnud Citroeniga, mille tagajärjel hukkusid mõlema sõiduki juhid, vahendab BNS.

Õnnetuspaiga avastasid täna hommikul kella 6.45 ajal juhuslikud möödasõitjad Otepää vallas Tatra-Otepää-Sangaste tee 46. kilomeetril, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja. Esialgsetel andmetel kaldus 18-aastase kohaliku mehe juhitud Toyota Avensis vastassuunavööndisse ja põrkas seal kokku vastu sõitnud kaubikuga Citroen Jumper, mida juhtis 64-aastane naine. Mõlemas sõidukis olid vaid juhid, kes hukkusid.

Politsei selgitas, et õnnetus juhtus ajal, mil Toyota liikus laugest kurvist sirgele teelõigule, kus talle sõitis vastu Citroen Jumper. Sellel teelõigul on piirkiirus 90 kilomeetrit tunnis. Autojuhtide kainus, sõidukiirused ja muud üksikasjad selgitatakse ekspertiisis.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Argo Turba märkis, et kuigi selle avarii üksikasjad on veel selgitamisel, võivad vastassuunda kaldumise ja rasked tagajärjed kaasa tuua ühtmoodi nii kõrvalised tegevused autoroolis, üleväsimus, kogenematus, teeoludele mittevastav sõidukiirus või muud taolised tegurid.

“Enamasti on vastassuunda kaldumine tingitud sellest, et juht hindab oma võimeid üle ning sõidukiirus pole oludele vastav. Ka hõredama liiklusega teedel ei tohi auto juhtimist iseeneslikult võtta. Auto juhtimine on tegevus, mis nõuab igakülgset tähelepanu ja liikluses kokkulepitud reeglite järgimist,” ütles ta.

Tänavu on Eestis liiklusõnnetustes hukkunud 32 inimest, mullu samal perioodil 35 inimest.

Kommentaarid puuduvad