Rõõmusõnum! Nädala lõpp tuleb suviselt soe

uudised.ee

Ilmateenistuse prognoosi järgi tuleb nädala lõpus ja uue nädala alguses kuni 25 kraadi sooja. 

Laupäeval liigub madalrõhkkond edasi Läänemere lõunavete kohale ja selle survel paisub ida- ja kirdetuul meil väga tugevaks, puhanguid on 15, Soome lahel ja põhjarannikul kuni 20 m/s. Pilvemass kandub Eesti kohale ning Lõuna-Eestist alates hakkab vihma sadama, sadu levib edasi põhja poole ja laieneb päevaks üle maa. Öine õhutemperatuur jääb 10 kraadist kõrgemale, rannikul üle 15 kraadi, päeval on sajupilvede all 16-20 kraadi, õhtu poole võib Lõuna-Eestis paar kraadi kõrgemale tõusta.

Pühapäeval liigub madalrõhkkond Läänemerelt edasi Skandinaavia kohale ja selle lohk ühes tihedamate vihmapilvedega öösel eemaldub ning päeval vaheldub päike pilverünkadega ja sajuhooge on vaid mõnes üksikus kohas. Lõunakaarest jõuab soojem õhumass, öine õhutemperatuur 15 kraadi ümber, päevane tõuseb 20-25 kraadini. Tugev tuul hommikuks nõrgeneb ja pöördub läänekaarde. Õhtul algab taas kagu- ja idatuule tugevnemine, sest Läänemere lõunavete kohalt läheneb uus madalrõhkkond.

Esmaspäeval liigub madalrõhkkond piki Rootsi rannikut põhja poole ja selle sajuvöönd liigub öösel üle Eesti, päev on harvade hoovihmadega. Keeris muutub aktiivsemaks ning tõstab esmalt ida- ja kagutuule tugevaks, päev tuleb võrdlemisi tugeva edela- ja läänetuulega. Õhutemperatuur on öösel 13-18 kraadi, päeval tõuseb 25 kraadi lähedale.

Teisipäev tuleb tõusva õhurõhu foonil selgema taevaga. Kohatiste vihmahoogude võimalus on 50 protsendi ümber. Õhutemperatuurifoon on südasuvine.

Kolmapäeval on veel kõrgrõhuväli, kuid lõuna poolt läheneva madalrõhuvööndi mõjul suureneb vihma võimalus ning seda eelkõige Eesti idapoolses osas. Suvesoe öö on 15 kiraadi lähedane, päevasoe kraad-kolm üle 20 kraadi. 

Kommentaarid puuduvad