Kurb! Loomakaitsjad päästsid kohutavatest tingimustest suure hulga koeri

uudised.ee

Juuni päästis põllumajandus- ja toiduamet koostöös Varjupaikade MTÜ-ga ühest Lääne-Virumaa elamust 27 dobermanni-laadsed koerad, kellele ei olnud tagatud normaalseid elutingimusi, arstiabi ega isegi mitte joogivett.

Päästetud seltskonnas on 14 täiskasvanut ning 13 kutsikat. Koerad viibivad praegu Varjupaikade MTÜ varjupaikades ning varjupaigatöötajad tegutsevad hoolega selle nimel, et koerad taastuksid ning saaksid vajaliku ravi, vahendab BNS.

Päästeoperatsioon sai alguse vihjest, mille edastas üks tähelepanelik loomasõber Eesti Loomakaitse Seltsile. Tänu erinevate loomakaitseorganisatsioonide, põllumajandus- ja toiduameti ja politsei koostööle jõuti kohta, kus koeri peeti. Majas, kus loomi peeti, ei olnud õhku, põrandad olid kaetud väljaheidetega, enamus suurt kasvu koeri olid paari kaupa kinni väikestes puurides ning neil puudus ligipääs joogiveele. Lisaks peeti koeri pimedas, sest maja aknad olid kinni kaetud. Kogu selle segaduse keskel peitsid end ka pisikesed, ligi ühe kuu vanused kutsikad.

“Loomi päästma minnes oli vaatepilt loomulikult kurb. Koheselt sai selgeks, et koertele ei ole tagatud vajalikku arstiabi – üks koer oli isegi reieluumurruga. Sellises seisundis pidi ta imetama enda ühe kuu vanuseid kutsikaid. Hiljem ülevaatust tehes selgus, et reieluumurruga loom oli ilma vajalikku ravi saamata olnud arvatavasti umbes kuu aega," sõnas Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuht Anni Anete Mõisamaa.

"Loomapidajal puudus igasugune ülevaade koerte seisukorrast. Päästetud koerte hulgas oli kaks tiinet koera, kes tõid hiljem varjupaigas ilmale kokku 11 kutsikat. Praegu on varjupaigatöötajatel käed-jalad tööd täis ja loodame väga heade inimeste peale, et saaksime kõikidele koertele tagada vajaliku ravi,” lisas Mõisamaa.

„Põllumajandus- ja toiduamet tänab kõiki inimesi, kes on andnud ametile, loomakaitseorganisatsioonidele, ning kohalikele omavalitsustele teada hädas olevatest loomadest. Tänu erinevate organisatsioonide koostööle on meil õnnestunud loomad päästa väga halbadest oludest ning neile on võimaldatud uus, turvaline ja hooliv kodu,“ rääkis PTA loomade heaolu peaspetsialist Tiina Kukk.

Varjupaikade MTÜ alustas annetuskampaaniat ja palub heade inimeste abi, et tasuda koerte ravi ning operatsioonid.

Kommentaarid puuduvad