Politsei peatas üldise värbamise ja plaanib vähendada ametikohti

uudised.ee

Kuna tegevuskulude kärpimine on riigi eelarvestrateegia järgi tõsiasi, plaanib politsei- ja piirivalveamet (PPA) vähendada ametikohti ning ehkki otsest koondamisplaani praegu pole, pole plaanis ka vabaks jäävaid ametikohti täita, kirjutab Postimees. 

Struktuurüksustele on antud ülesanne vähendatavaid ametikohti leida. See tähendab, et iga üksus hindab, kas ja kuidas on võimalik nende töö ümber korraldada. Ümberkorraldustel ei ole kindlat tähtaega, politseiameti kinnitusel tehakse neid jooksvalt ja võimaluse järgi.

PPA administratsiooni juhi Janne Pikma sõnul alles selgub täpselt, kui suure kokkuhoiu­käsu siseministeerium PPA-le seab. Pikma sõnul kaalutakse lahkumiste tõttu vabaks jäävate ametikohtade mitte täitmist ning üldine värbamine on peatatud. Värbamisi tehakse vaid koolilõpetajate seas ning iga inimese lisandumist kaalutakse põhjalikult.

Kommentaarid puuduvad