Tanel Kiik: olukord on jätkuvalt halvenemise faasis

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik nentis, et nakatumine koroonaviirusesse on taas kasvanud ning olukord on jätkuvalt halvenemise faasis, vahendab BNS.

Kiik ütles kolmapäeval ajakirjanikele, et kasvanud on nii nakatumine koroonaviirusesse kui ka haiglaravi vajaja arv. "Covid-19 olukord on kahjuks jätkuvalt halvenemise faasis," nentis minister. "Oleme taas sisenenud kasvutrendi."

Terviseameti nakkushaiguste osakonna juht Hanna Sepp sõnas, et eelmise nädala nakatumisnäitaja oli 1,05 ehk samal tasemel üleeelmise nädalaga. Samas tõi ta esile, et eelmisel nädalavahetusel oli tavapärasest pikem nädalavahetus ning teste tehti vähem.

Kiik tõi esile, et viimate olid samasugused nakatumisnäitajad eelmise aasta novembris. Erinevus on aga selles, et eelmise aasta novembris oli haiglas vähem inimesi. "Toona oli vaktsineerituid null protsenti, praegu on 6 protsenti. Ei pea olema teadlane, et siin seost näha," sõnas Kiik

Kommentaarid puuduvad