Vao kohalik: pagulaskeskuse inimesi on harva näha ja ei teagi, mida nad kardavad

Vao külas paigutatakse varjupaiga taotlejate majutuskeskusesse need 13 Afganistanist pärit kodanikku, kes siia Eestisse lähipäevil saabuvad. Seitsmeste uudiste reporter käis kohapeal lähemalt asja uurimas.

''See on koht, kuhu peale rahvusvahelise kaitse taotluse esitamist. Siin nad viibivad selle ajani, kuni nende suhtes langetatakse otsus ja sellel ajal, kui nad meil viibivad, oleme meie need, kes toetavad neid igapäevaselt. Näiteks abistame koolidesse minemisel, lapsi lasteaedadega suhtlemisel, anname teadmisi Eestist,'' ütleb Vao majutuskeskuse juht Jana Selesneva.

Vao kohalik rääkis ka sellest, kuidas on läbisaamine pagulaskeskuse inimestega. ''Ei oska kommenteerida, väga harva näeb neid ja ei suhtle nendega niimoodi. Nad käivad harva väljas ja ma ei tea, mida nad kardavad,'' ütleb kohalik mees Rainis. Praegusel hetkel on Vao majutuskeskuses 15 inimest. Vägeva üksus on meil hetkel suletud, sest inimesi on vähe.

Vaata lähemalt videost.

Vao külas paigutatakse varjupaiga taotlejate majutuskeskusesse need 13 Afganistanist pärit kodanikku, kes siia Eestisse lähipäevil saabuvad. Seitsmeste uudiste reporter käis kohapeal lähemalt asja uurimas.

”See on koht, kuhu peale rahvusvahelise kaitse taotluse esitamist. Siin nad viibivad selle ajani, kuni nende suhtes langetatakse otsus ja sellel ajal, kui nad meil viibivad, oleme meie need, kes toetavad neid igapäevaselt. Näiteks abistame koolidesse minemisel, lapsi lasteaedadega suhtlemisel, anname teadmisi Eestist,” ütleb Vao majutuskeskuse juht Jana Selesneva.

Vao kohalik rääkis ka sellest, kuidas on läbisaamine pagulaskeskuse inimestega. ”Ei oska kommenteerida, väga harva näeb neid ja ei suhtle nendega niimoodi. Nad käivad harva väljas ja ma ei tea, mida nad kardavad,” ütleb kohalik mees Rainis. Praegusel hetkel on Vao majutuskeskuses 15 inimest. Vägeva üksus on meil hetkel suletud, sest inimesi on vähe.

Vaata lähemalt videost.

Kommentaarid puuduvad