HEA SEENEAASTA PAHUPOOL: Rekordarv seenelisi on sel aastal metsadesse eksinud

uudised.ee

Viimase pooleteise kuuga on politsei saanud üle 80 teate metsa eksinud seenelistest. Möödunud nädalavahetusel tegid metsa eksinud seenelised üle Eesti kokku 11 hädaabikõnet, politseinikud aitasid metsast välja 17 iniemest.

Politsei- ja piirivalveameti politseimajor Ottomar Virk tõi positiivse poole pealt välja, et kõigil abivajajatel olid mobiiltelefonid kaasas, kutsusid ise endale aegkriitilisel hetkel abi ning nii ei tekkinud olukorda, kus vastu ööd või lausa järgmisel päeval mõnes Eesti nurgas avastataks, et telefonita metsa seenele läinud inimest ei olegi seniajani koju tagasi tulnud. „Keskmiselt püüavad metsa eksinud paari-kolme tunni vältel ise koduteed leida, kuid kui tulemust pole, helistatakse julgelt hädaabinumbril,“ ütles Virk.

„Nädalavahetuse otsinguoperatsioonid üllatasid heas mõttes sellega, et suur osa otsitavaid seenelisi olid end sättinud punasesse, oranži või teise erksavärvilisse riietusse nagu oleme soovitanud. Raskel võsasel maastikul hõlbustab see oluliselt abivajajate leidmist,“ sõnas Virk.

Varasematel aastatel on seenehooajal taolisi teateid laekunud umbes 50.

 

Kommentaarid puuduvad