Zuzu Izmailova: meil on vaja inimesed saada liikuma ka ilma autodeta

uudised.ee

Seitsmeste stuudios käis külas Züleyxa Izmailova (Erakonna Eestimaa Rohelised juht) ja Arno Sillat (Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu tegevjuht), kes vestlesid lähemalt rohepöörde teemadel.

Euroopa Komisjoni kava näeb ette, et 2030. aastaks peaks turule lubatavad sisepõlemismootoriga sõiduautode heitenormid olema tänasest kaks korda väiksemad. Täpsemalt peaks kümne aasta pärast sisepõlemismootoriga auto võtma maksimaalselt 1,8 liitrit kütust saja kilomeetri kohta. Teadlased ütlevad, et see on ebarealistlik. Lisaks keelustatakse uute sisepõlemismootoritega sõidukite müük alates 2035. aastaks.

Kuid Euroopat meie fundamentaalsed probleemid ei huvita, nemad tahavad 2030. aastaks saavutada seda, et kõik autod oleksid elektrilised. Tekibki küsimus, et kas see on loodust säästev? ''Täna on probleemiks see, et meie liikuvussüsteemid pole piisavalt head. Miks inimesed eelistavad üldse autosid? Kui meie planeet on hävinemas, siis me peame midagi ette võtme. Me ei saa lihtsalt enam oodata, mis hakkab saama. Kui ma lugesin ERR-ist, et ministeeriumid ootavad, siis mida nad ootavad, tegutseda on vaja,'' lisas Zuzu kogu olukorra kohta.

Vaata kogu intervjuud lähemalt videost.

Seitsmeste stuudios käis külas Züleyxa Izmailova (Erakonna Eestimaa Rohelised juht) ja Arno Sillat (Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu tegevjuht), kes vestlesid lähemalt rohepöörde teemadel.

Euroopa Komisjoni kava näeb ette, et 2030. aastaks peaks turule lubatavad sisepõlemismootoriga sõiduautode heitenormid olema tänasest kaks korda väiksemad. Täpsemalt peaks kümne aasta pärast sisepõlemismootoriga auto võtma maksimaalselt 1,8 liitrit kütust saja kilomeetri kohta. Teadlased ütlevad, et see on ebarealistlik. Lisaks keelustatakse uute sisepõlemismootoritega sõidukite müük alates 2035. aastaks.

Kuid Euroopat meie fundamentaalsed probleemid ei huvita, nemad tahavad 2030. aastaks saavutada seda, et kõik autod oleksid elektrilised. Tekibki küsimus, et kas see on loodust säästev? ”Täna on probleemiks see, et meie liikuvussüsteemid pole piisavalt head. Miks inimesed eelistavad üldse autosid? Kui meie planeet on hävinemas, siis me peame midagi ette võtme. Me ei saa lihtsalt enam oodata, mis hakkab saama. Kui ma lugesin ERR-ist, et ministeeriumid ootavad, siis mida nad ootavad, tegutseda on vaja,” lisas Zuzu kogu olukorra kohta.

Vaata kogu intervjuud lähemalt videost.

Kommentaarid puuduvad