Käru südamekodu juhataja: hoolekandesektori töötaja kohustus on vastutada inimeste ja nende elude eest

uudised.ee

Seitsmestel käis külas Käru südamekodu juhataja Heili Burmeister ja vandeadvokaat Carri Ginter. Stuudios arutleti Kambja sündmust, kus lähikontaktsena tööle tulnud töötaja nakatas patsiente.

Viimased poolteist aastat on olukord hooldekodudes olnud väga keeruline, palju ümberkorraldusi ja pinget, ometigi on Käru hooldekodu kliendid viirusest puutumata jäänud. Heli Burmeister selgitas stuudios lähemalt, kuidas neil on see õnnestunud. ''Aarike hooldekodus aset leidnud sündmus on väga kohutav. Ma tunnen kaasa kogu personalile ja juhile, kes selles olukorras olema peab. Ei ole töötajaid võtta, kes nende haigete eest hoolitsevad ja juhataja vastutus on väga suur,'' sõnab Burmeister. Ta lisab juurde, et hooldekodus töötaval inimesel peab olema tahe vastutada inimeste elu ja tervise eest. ''See ei ole ainult see, et tööandja või riik midagi nõuab,'' lausub ta.

Kuid kas Kambja sündmuse valguses on üldse Eestis mingi võimalus kedagi kriminaalkorras vastutusele võtta koroonasurma põhjustamises? ''Mina ei ole oma loomult karistuse usku, see peab olema viimane asi, mis laual on. Vastutus ei eelda ilmtingimata karistust,'' märkis Carri Ginter.

Kuula kogu intervjuud lähemalt videost.

Seitsmestel käis külas Käru südamekodu juhataja Heili Burmeister ja vandeadvokaat Carri Ginter. Stuudios arutleti Kambja sündmust, kus lähikontaktsena tööle tulnud töötaja nakatas patsiente.

Viimased poolteist aastat on olukord hooldekodudes olnud väga keeruline, palju ümberkorraldusi ja pinget, ometigi on Käru hooldekodu kliendid viirusest puutumata jäänud. Heli Burmeister selgitas stuudios lähemalt, kuidas neil on see õnnestunud. ”Aarike hooldekodus aset leidnud sündmus on väga kohutav. Ma tunnen kaasa kogu personalile ja juhile, kes selles olukorras olema peab. Ei ole töötajaid võtta, kes nende haigete eest hoolitsevad ja juhataja vastutus on väga suur,” sõnab Burmeister. Ta lisab juurde, et hooldekodus töötaval inimesel peab olema tahe vastutada inimeste elu ja tervise eest. ”See ei ole ainult see, et tööandja või riik midagi nõuab,” lausub ta.

Kuid kas Kambja sündmuse valguses on üldse Eestis mingi võimalus kedagi kriminaalkorras vastutusele võtta koroonasurma põhjustamises? ”Mina ei ole oma loomult karistuse usku, see peab olema viimane asi, mis laual on. Vastutus ei eelda ilmtingimata karistust,” märkis Carri Ginter.

Kuula kogu intervjuud lähemalt videost.

Kommentaarid puuduvad