Homme
29. sept
10...13
4...11
Ülehomme
30. sept
9...12
0...10

Eesti

Terviseamet: Aarike hooldekodu töötaja käitus korrektselt

Foto: Foto: Aldo Luud/Õhtuleht
14:07 14. september 2021

Terviseamet uuris Aarike hooldekeskuses tekkinud kolde asjaolusid ning tuvastas, et tervishoiutöötaja tegutses pärast isolatsiooniteate saamist korrektselt, vahendab BNS.

Terviseamet märgib, et mitmes meedias ilmunud uudisloos heidetakse hooldekeskuse töötajale ette pahatahtlikku ja hooletut käitumist, mille tagajärjel tekkis nakkuskolle ja suri mitu hoolealust. "Tegemist on ääretult tõsiste etteheidetega, kuid terviseamet ei ole tahtlikku hooletust tuvastanud," edastas amet. Uurimine ei tuvastanud Aarikese hooldekeskuses tahtlikku hooletust.

Terviseamet selgitas välja, et hooldaja alustas oma tööpäeva 26. augustil kell 7 ja ei omanud infot, et ta võib olla kokku puutunud COVID-19 positiivse isikuga. Amet selgitas COVID-19 positiivse testitulemuse saanud inimese lähikontaktsete ringi välja samal päeval kell 10.08-10.29.. Küsitluse käigus andis haigestunu teada, et tal on olnud teiste seas kontakt isikuga, kes töötab hooldekodus.

Seejärel teavitas terviseamet hooldajat lähikontaktsusest, kes andis juhtunust teada hooldekodu juhtidele. Seejärel pöördus hooldekodu tervishoiuteenuse osutaja poole, kes saatis hooldaja kell 10.30 koju.

Seega ei ole terviseameti hinnangul õigustatud väide, et hooldaja või hooldekodu käitus teadlikult pahatahtlikult või hoolimatult. Terviseameti hinnangul tegutses tervishoiutöötaja pärast isolatsiooniteate saamist korrektselt ning edasised kontaktid puudusid.
 


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!