Eleringi juht: Eesti üha jõukam tarbija kannatab kallima elektrihinna ära

uudised.ee

Eleringi juht Taavi Veskimägi märkis, et praegune rekordkõrge elektrihind on põhjustatud eelkõige maagasi ja kivisöe kõrgest hinnast ning CO2 kvoodi hinna tõusust ning kliimamuutuste pärast muretsev tarbija peabki arvestama kõikuva ning ajuti märksa kõrgema elektrihinnaga, kirjutab rahvusringhääling.

"Kui me räägime elektri hinnast Euroopas, siis tuleb aru saada, et seekordse hinnatõusu taga ei ole see, et elektri tootmisvõimsusi oleks Euroopas puudu, vaid eelkõige on hinnatõusu taga see, et nii maagaasi kui kivisöe hinnad on sisuliselt aasta algusega võrreldes paari-kolmekordistunud ning CO2 hind on kahekordistunud," rääkis Veskimägi. 

"Nii et ma tahaksin ära klaarida viimaste päevade arutelu keskse väite, et taastuvenergia on toonud kallid elektrihinnad – kindlasti mitte. Ikkagi konventsionaalsed soojuselektrijaamad, mille toodetav elektri hind on täna oluliselt kõrgem võrreldes varasemaga. Vastupidi, kui oleks rohkem tuult, siis oleks kindlasti mingitel tundidel elektri hind oluliselt madalam," rõhutas Veskimägi.

Pikemalt loe portaalist ERR.

Kommentaarid puuduvad