Valdo Randpere kuritegevusest heaoluühiskonnas: Rootsi pole suutnud kõiki sisserändajaid ühiskonda integreerida

Seitsmeste stuudios käisid külas Reformierakonna poliitik Valdo Randpere ja ajakirjanik poliitik Silver Tambur. Fookuses on meie naaberriik Rootsi, kus teatud linnaosades tegutsevad kuritegelikud jõugud ja olukord on muutunud lausa hirmuäratavaks.

Rootsi seisab silmitsi kasvava vägivalla lainega. Väga lihtsalt öeldes, siis tundub, et selline Rootsi, nagu meie teame, seda enam ei ole. Valdo Randpere läks Rootsi toonasest Nõukogude Liidust. Ta ütles, et kui vältida teatud piirkondi, siis sellise vaatepildiga kokku puutuma ei pea. ''Enamus rootslased elavad suhteliselt eraldi nendest kohtadest, kus sellised asjad toimuvad,'' sõnab Randpere. Mingil hetkel läks sisserändajate hulk nii suureks ja Rootsi ei suutnud neid mingi hetk enam ühiskonda integreerida, seetõttu on tekkinud ka eeslinnad, kus toimub peamiselt kuritegevus.

Vaata kogu intervjuud lähemalt videost.

Rootsi on ainus riik Euroopas, kus alates 21. sajandi algusest on tulistamissurmade arv suurenenud Euroopas on just Rootsis kõige enam tulirelvadega seotud vägivalda. 2020. aastal teatati Rootsis kokku 124 surmaga lõppenud vägivallajuhtumist. Tulistamise tõttu sai surma 48 inimest. Võrdluseks: 2011. aastal teatati Rootsis 17 tulistamissurmast. Tulirelvadega seotud vägivallal on palju põhjuseid. Surmaga lõppeva vägivalla peamisteks põhjusteks on ebaseaduslik uimastiturg ja kuritegelikud jõugud.

Seitsmeste stuudios käisid külas Reformierakonna poliitik Valdo Randpere ja ajakirjanik poliitik Silver Tambur. Fookuses on meie naaberriik Rootsi, kus teatud linnaosades tegutsevad kuritegelikud jõugud ja olukord on muutunud lausa hirmuäratavaks.

Rootsi seisab silmitsi kasvava vägivalla lainega. Väga lihtsalt öeldes, siis tundub, et selline Rootsi, nagu meie teame, seda enam ei ole. Valdo Randpere läks Rootsi toonasest Nõukogude Liidust. Ta ütles, et kui vältida teatud piirkondi, siis sellise vaatepildiga kokku puutuma ei pea. ”Enamus rootslased elavad suhteliselt eraldi nendest kohtadest, kus sellised asjad toimuvad,” sõnab Randpere. Mingil hetkel läks sisserändajate hulk nii suureks ja Rootsi ei suutnud neid mingi hetk enam ühiskonda integreerida, seetõttu on tekkinud ka eeslinnad, kus toimub peamiselt kuritegevus.

Vaata kogu intervjuud lähemalt videost.

Rootsi on ainus riik Euroopas, kus alates 21. sajandi algusest on tulistamissurmade arv suurenenud Euroopas on just Rootsis kõige enam tulirelvadega seotud vägivalda. 2020. aastal teatati Rootsis kokku 124 surmaga lõppenud vägivallajuhtumist. Tulistamise tõttu sai surma 48 inimest. Võrdluseks: 2011. aastal teatati Rootsis 17 tulistamissurmast. Tulirelvadega seotud vägivallal on palju põhjuseid. Surmaga lõppeva vägivalla peamisteks põhjusteks on ebaseaduslik uimastiturg ja kuritegelikud jõugud.

Kommentaarid puuduvad