Tartus hukkus korteripõlengus kaks inimest

uudised.ee

Täna Tartus Kalda teel puhkenud korteripõlengus hukkus kaks inimest, üks päästetu viidi haiglasse.

Reedel kella 11.44 ajal teatati häirekeskusele, et Tartus Kalda teel põleb esimese korruse korter Päästjad sisenesid leekides korterisse, kust tõid välja mehe, kes osutus hukkunuks. Teisena välja toodud mees anti üle kiirabile. Kustutustööde käigus leiti korterist veel üks hukkunud mees. Põlengusuits levis ka ülemistesse korteritesse, kust päästjad aitasid kolmandalt korruselt redeliga alla ühe kodus olnud hädasolija.

„Tulekahju oli korteris juba avastamise ajal väga laialt levinud ning selle rasked tagajärjed vältimatud,“ ütles päästetöö juht Marek Posti. „Elude ja vara päästmiseks on kõige tähtsam tulekahju varajane avastamine ning seda aitab teha õigesti lakke paigaldatud suitsuandur, mille töökorrasolekut tuleb aeg ajalt kontrollida.“ 

Päästekeskuse menetlusinspektor kinnitas, et tulekahju sai alguse köögist, kuid ühest põhjust esialgu veel selgitada ei õnnestunud. Gaasitoru ja gaasipliidi kraanid olid kinni ning gaasi kasutamisega põleng seotud ei olnud.

Tulekahju kustutati kell 12.49. Kogu korter sai tugevaid kuuma- ja tahmakahjustusi.

See on käesoleval aastal Tartus teine korteritulekahju, kus hukkub korraga kaks inimest. Veebruaris hukkusis Kivi tänaval korteripõlengus vanemaealine mees ja naine. 

Kommentaarid puuduvad