Teadlane: süüdimatult on võimalik omada maailmapilti lamedast maast, sest keegi enam koolis ei õpeta seda

Star FM-i hommikuprogrammis käis täna hommikul külas AHHAA keskuse juhataja, teaduse populariseerija, noorte teadussaate "Rakett 69" teadustoimetaja Andres Juur. Räägime sellest, kas maakera on lapik, mis oli tema viimane põnev eksperiment, kust tulevad ideed, kuidas lapsi mitte abituteks õpetada ja lisaks tegime juttu ka teadlaste öö festivalist.

Paljude jaoks on füüsika keerulineja seetõttu tekibki küsimus, et miks ei suuda kõik õpetajad füüsikat meie jaoks põnevaks teha? ''Siin on kolm aspekti, kõigepealt see, et kas kõik õpetajad saavad üldse aru, millest nad räägivad. Ehk siis füüsika õpetajad oma olemuselt täna on Eestis kaduv nähtus. Palju annavad füüsika tunde edasi ka inimesed, kellel on hoopis muu taust. Ehk kui sa pead rääkima sellest, millest sa liiga hästi ei tea, siis sa loe raamatut ja teine asi on see, et füüsika nõuab ka head matemaatika põhja. Ühtlasi nõuab see ka endalt pingutust, et seda hästi edasi anda,'' sõnab Juur.

20. – 24. septembril toimub Teadlaste Öö festival. TÖF ehk Teadlaste Öö festival on Eesti (ja kogu Baltikumi) suurim teadust populariseerivate sündmuste sari.
Selleaastaseks festivali peateemaks on toit ja kõik, mis sellega seondub – mõttetoit, mõju keskkonnale, ühiskonnale ja inimesele, toidu tootmine, käitlemine ja pakendamine, toidu raiskamine ja toidujäätmed jne.

Kuula täispikka intervjuud Star FM-i hommikuprogrammist.
 

Kommentaarid puuduvad