Mailis Reps: loomulikult tuleb saadikupuutumatus ära võtta

uudised.ee

Kriminaaluurimise all olev Keskerakonna saadik Mailis Reps ütles ETV “Pealtnägijale” antud intervjuus, et toetab endalt saadikupuutumatuse äravõtmist, sest muidu ei jõua asi kohtusse, vahendas ERR-i uudisteportaal.

“Mis puudutab saadikupuutumatust, siis see on väga kummaline asi. Kui võiks minu tagasihoidliku arvamuse öelda, siis selle võiks seadusest välja võtta. Ma saan aru, kust see tuli – 1920-1930-ndate aastate loogikast -, aga täna ei ole ühtegi erandit. See on tegelikult kummaline, sest saadikupuutumatust peavad riigikogu liikmed oma isikliku häälega otsustama olukorras, kus neil ei ole veel mitte mingit infot. Mitte mingit, kaasa arvatud minul, kes mind tänasest süüdistatakse sajas surmapatus. Mul ei ole täistoimikut, sellepärast et täistoimik esitatakse kohtule. Enne nad ei saa kohtule esitada, kui saadikupuutumatus ära võetakse,” selgitas Reps.

“Nii et, et sellise kummalise etapi sa pead läbima, kusjuures alati see läbitakse ja see on tegelikult formaalsus. Nii et noh, seda tegelikult tõesti ei ole vaja. Loomulikult tuleb saadikupuutumatus ära võtta, sest muidu sa ei jõua kohtusse,” nentis Reps.

Endise haridus- ja teadusministri ning Keskerakonna juhatuse liikme Mailis Repsi kriminaalasjas tähtajaks kaitsjatelt prokuratuuri taotlusi ei laekunud, mistõttu on prokuratuur tegemas ettevalmistusi temalt saadikupuutumatuse võtmiseks.

Möödunud aasta sügisel selgus, et toonane haridus- ja teadusminister Mailis Reps kasutas ministeeriumi vara ja tööjõudu enese pere huvides. Lisaks lasi ta oma sünnipäevapeo restoranis Mon Repos kinni maksta maksumaksjal. Asi tipnes ministri tagasiastumise ning kriminaalasjaga, mis pole veel kohtusse jõudnud.

Kommentaarid puuduvad