Uskumatu lugu! Üksikema laenas 46 000 eurot igapäevaste kulutuste jaoks ning sattus võlaorjusesse

uudised.ee

Tänases saates „Mida teha oma rahaga?“ avab võlanõustaja Evelyn Eichhorst, kui hullud on lood Eesti inimeste võlaprobleemidega. Muuhulgas toob ta näite noorest naisest, kelle võlad ulatuvad poolesaja tuhande euroni.

„Meil on siin noor naisterahvas, kes on kiirlaenudega võtnud endale kokku 46 000 eurot. Ja me ei räägi siin korteriostust,“ räägib Eichhorst. Kuna lapsega kodus olev üksikema poleks ise suutnud võlgu tagasi maksta, algatati võlanõustaja abiga eraisiku pankrotimenetlus.

„Sel ajal, kui see pankrot algatati, tuli tal veel selline kiri: sinu võimalik limiit - 5432 eurot. Talle pakuti veel juurde!“ ei suuda Eichhorst olukorda uskuda. Tema hinnangul tegutsevad laenufirmad, ilma et üldse kontrolliks, kas inimesel, kellele selliseid pakkumisi tehakse, veel on võime laenu tagasi maksta või ei.

Mitukümmend laenu korraga, kuidas see võimalik on?

Eichhorst tutvustab ka hulgas levinud „püramiidskeemi“, kus inimesel võib pidevalt olla üleval 30 laenu-järelmaksu, ilma et nad ometi võlgnikeks muutuks. Sellest, kuidas see võimalik on, lähemalt tänaõhtuses saates „Mida teha oma rahaga?“ kell 21:30 TV3s.

 

Kommentaarid puuduvad