Video! Kethi Uibomägi ja Marek Lindmaa õppisid otse-eetris viipekeelt

Rahvusvahelise viipekeele päeva puhul käis Seitsmestel külas Gretel Murd, kes on lapsest saadik rääkinud viipekeeles ja kellele on ka saates on tõlk suureks abiks. Ühtlasi õppisid intervjuu käigus meie head saatejuhid viiplema ja said muuhulgas teada, kuidas viibelda ''Ma armastan sind''.

Marek Lindmaa ütleb, et eemalt vaadates tundub viipekeeles rääkimine selline korralik kaloripõletaja. Gretel Murd viiples, et ta ei oskagi niimoodi mõelda, sest tegu on tema emakeelega, mida ta lapsest peale kasutab. ''Eesti keel on teie ema keel, aga mina vaatan teid ja ma ei suudaks nii palju suulihaseid liigutada. Eestis viipekeele oskajaid on kuskil 4000 inimest,'' viiples Murd.

Kuid mida saaksime meie ära teha, et viipekeeles kõnelejatel oleks elu lihtsam? ''Nii kurtide kui viipekeelsete kogukond, lisaks siis enamus kogukond, peaksid leidma ühise osa ja tegema koostööd omavahel. See kurtide kogukond saaks teada, mis on nende vajadused ja andma sellest ka ühiskonnale teada, et teataks, mis need vajadused on ja osatakse ka nendega arvestada. 

Vaata kogu intervjuud lähemalt videost.

[embed]

Kommentaarid puuduvad