Hirmutav vahejuhtum Räpinas: võõras mees kutsus poissi oma autosse

uudised.ee

Hiljuti oli Räpina vallas ühel õhtupoolikul vahejuhtum, kus autoga sõitnud mees kutsus kohalikku 12-aastast poissi oma autosse - nooruk ehmus ja jooksis minema ning sõidukijuht talle ei järgnenud, vaid liikus edasi, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees. 

Politsei märgib ühismeedias, et arusaadavalt teevad sellised olukorrad kogukonna ärevaks ning politseinikud uurivad üksikasju, et selgitada välja noorukit hirmutanud mehe isik ja tema teo motiiv. Tegu võib olla arusaamatusega, mõnel juhul on täisealine joobes või vaimsete probleemidega ning kuni asjaolud pole lõpuni selged, ei saa välistada ka kuritegelikel eesmärkidel tegutsejaid.

Seega ei tohi olenemata kohast ja ajast valvsust kaotada: lastele tulebki aeg-ajalt meelde tuletada, kuidas võõrastega käituda ning kahtlastest tähelepanekutest politseile teada anda. Näiteks päev pärast seda vahejuhtumit sai politsei peagi teise teate, et Räpinas rulapargi juures on kahtlane mees, kes näib lapsi passivat.

Politsei selgitas välja, et tegu oli isaga, kes tõi oma lapse rulaparki sõitma ja ootas kohapeal, kuni lapse tagasi koju saab viia. Ka veendus politsei, et see mees ei ole sama, keda Räpina vallas 12-aastast poissi kõnetamas nähti.

Kui kellelgi on sarnaseid tähelepanekuid, tuleks tal anda neist politseile teada. Kahtlast sõidukit nähes on abiks, kui meelde jätta selle registreerimisnumber või näiteks võimalusel sellest autost mobiiltelefoniga mõni foto teha.

Kommentaarid puuduvad