Rail Balticu valmimine lükkub kümnendi lõppu

uudised.ee

Ehkki Rail Balticu ehitustööd käivad juba kõigis Balti riikides, ei ole senine eesmärk saada Rail Baltic valmis 2026. aastaks enam võimalik; raudtee valmimine lükkub kümnendi lõppu, kirjutab Postimees. 

See on ka viimane daatum, kuhu projekt nihutada, sest 2030. aastaks peab Euroopa transpordivõrk TENT-T valmis olema. "2026. aasta on seni olnud meie enda eesmärk, Euroopa tasandil pole see kivisse raiutud olnud. Nüüd on aga kahjuks selge, et see ajakava pole enam võimalik. Ühelt poolt ei jõua seda tehniliselt ja ehituslikult teostada, teisalt pole kogu projekti rahastamine kaetud," ütles Rail Baltic Estonia juhatuse esimees Tõnu Grünberg lehele. 

Rail Balticu Eesti lõigu ajaraamis on praegu kaks suurt kari – Pärnumaa maakonnaplaneering ning põhitrassi projekteerimine. Riigikohtus tühistatud maakonnaplaneeringu uue versiooniga on rahandusministeeriumil plaan välja tulla selle aasta lõpus.

Kommentaarid puuduvad