Halb nali! Märt Avandi nimel tehtud libakontolt saadeti himura sisuga sõnumeid

uudised.ee

Näitleja Märt Avandi teatas mõned päevad tagasi oma sotsiaalmeedia postituses, et keegi on teinud tema nimel libakonto. Tema nime alt saadeti nii mõnelegi avaliku elu tegelasele kummalise alatooniga sõnumeid. 

Libakontode eest ei ole kaitstud ei isikud ega ettevõtjad, sest tänapäeval on võimalik luua selline konto kõigist, kes sotsiaalmeedia platvormidel eksponeeritud on. Võõra inimese või ettevõtte andmete ning fotode kasutamine võib, aga mainele palju kahju tekitada. Eriti kerge on petturitel luua libakontod neist, kellest on rohkelt (pildi)materjali internetis leitav ehk siis avaliku elu tegelastest. 

Märt Avandi teatas oma postituses, et kergesti on võimalik teda ja libakontot eristada selle järgi, et libakonto nimeks on Mart Avandi, mitte Märt Avandi.  

 

 

Üks sõnumi saajatest oli ka endine Riigikogu liige Laine Randjärv. Naljaga lisas Randjärv Avandi sotsiaalmeedia postituse alla kommentaari: "Mina just mõtlesin, et näe - suisa öösel kl 4:24 minu peale mõeldud. Nüüd hommik täitsa raisus. " Randjärv jagas ka pilti vale-Märdilt saadud sõnumist. "Tere ilus, tänan teid armastuse ja toetuse eest minu vastu" oli libkonto alt saadetud kirja sisuks.

 

Nii mitmedki teised avaliku elu tegelased on teatanud, et nende nimel on tehtud libakontosid. Selle aasta alguses teatas lauljatar Liis Lemsalu, et tema nimel kirjutatakse jälgijatele olematu auhinna võitmisest. 

Politsei-ja piirivalveamet kategoriseerib võõra isiku nimel identiteedi loomist mõnda suhtlusportaali identideedivargusena ning julgustab andmete ebaseaduslikust kasutamisest kindlasti politseid teavitama.

Kommentaarid puuduvad