Yana Toom EKRE diskrimineerivast käitumisest parlamendis: litsid mehed need EKRE mehed

uudised.ee

Eilses "Raua valimisstuudios" vahetasid mõtteid tuntud Eesti naispoliitikud, kes oma aruteludega üldist poliitilist olukorda kaardistasid. Rohkelt kõneainet leidis debatis Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna käitumine riigikogu saalis ning erinevate erakondade esindajad heitsid EKRE-le ette lugupidamatut ning alandavat käitumist peaministri suunas. 

Mihkel Raud uuris EKRE esindaja Helle-Moonika Helme käest, mida tema arvab, sellest, et tema enda erakonna meessaadikud peaministri suunas alandavaid kommentaare alatihti teele panevad. "Mina sellist mõnitamist otseselt ei ole näinud," ütles seepeale Helme.

Ühes riigikogu infotunnis peaministri kohta öeldud "ülbe nähvits" oli EKRE esindaja hinnangul igati asjakohane. Peaminster lubab Helme sõnul endale sellist tooni, mis ei ole oma kolleegide suhtes viisakas. Samuti tõdes ta, et opositsiooni kuuludes oli praegune peaminister ka ise väga kriitiline. "Me küsime lihtsalt kriitilisi küsimuse. Mida me näeme jätkuvalt tal ei ole mingeid vastuseid," ütles Helme. 

Erinevate erakondade esindajad nõustusid, et selline väljaütlemine lugupidamatu ning taunitav. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esindaja Riina Sikkuti sõnul tahab rahvas näha Riigikogu saalis sisulist debatti ning selline naljaviskamine ja vastastikku solvangute loopimine ei ole väärikas. 

Keskerakonna esindaja Yana Toomi sõnul tõrjutakse sellise käitumisega intelligentsed inimesed poltiikast välja. "Kes tahab seal olla ja kannatada selle all," tõdes Toom, et peaministri suunas teele pandud väljaütlemised on vägagi soopõhised ning EKRE meestele meeldib Kaja Kallast kiusata. "Litsid mehed need EKRE mehed."

Helme rõhutas, et opositsiooni ülesanne on küsida kriitilisi küsimusi ning peaminister hüppab ''ninna'', mitte ei anna sisulisi vastuseid. 

Toom jäi endale kindlaks, et peaministril on sisuline sõnum infotunnis ning vastab küsimustele oma teema raames. Yana Toom tõi näitena Kalle Grünthali poolt peaministrile infotunnis esitatud kohatu küsimuse "Kus sa lilleke siia said" ning toonitas, et inimene ei saagi sellisele asjale kuidagi reageerida.

Vaata tulist arutelu "Raua valimisstuudiost".

Kommentaarid puuduvad