Mis toimub? Eestimaa metsad asenduvad järk-järgult lageraiega

uudised.ee

Metsamaa Eesti on järk-järgult asendumas raielankide paradiisiga. Uus “Laser” uurib, kas ja kui palju metsa meil üldse alles on? Metsatöösturid väidavad, et tegelikult on meil metsaga kõik hästi, sest vanasti oli Eestis veel vähem metsa.

Sajand tagasi oli Eestis vaid 20% metsa, täna on metsaga kaetud umbes 50% Eestist.

Metsatöösturid aga unustavad, et see 50% käib metsamaa kohta. “Sinna alla lähevad ka kõik lageraielangid. Metsamaaks loetakse ka seda, kus tänavu kevadel puud maha võetud on,” sõnab Tartu Ülikooli taastamisökoloogia teadur Triin Reitalu.

Seekordne “Laser” võtab ette arhiivimaterjalid, muistsed kaardid ning värsked Maa-ameti satelliitpildid, kust selgub, kui vähe meil siis tegelikult metsa alles on, sest puudeta metsi on Eestis täis.

“Laser” eetris juba täna kell 20:30 TV3s.

Metsamaa Eesti on järk-järgult asendumas raielankide paradiisiga. Uus “Laser” uurib, kas ja kui palju metsa meil üldse alles on? Metsatöösturid väidavad, et tegelikult on meil metsaga kõik hästi, sest vanasti oli Eestis veel vähem metsa.

Sajand tagasi oli Eestis vaid 20% metsa, täna on metsaga kaetud umbes 50% Eestist.

Metsatöösturid aga unustavad, et see 50% käib metsamaa kohta. “Sinna alla lähevad ka kõik lageraielangid. Metsamaaks loetakse ka seda, kus tänavu kevadel puud maha võetud on,” sõnab Tartu Ülikooli taastamisökoloogia teadur Triin Reitalu.

Seekordne “Laser” võtab ette arhiivimaterjalid, muistsed kaardid ning värsked Maa-ameti satelliitpildid, kust selgub, kui vähe meil siis tegelikult metsa alles on, sest puudeta metsi on Eestis täis.

“Laser” eetris juba täna kell 20:30 TV3s.

Kommentaarid puuduvad