Täna
22. okt
5...9
3...8
Homme
23. okt
3...7
1...7

Eesti

Valitsus: koroonaviiruse leviku riskitase on Eestis väga kõrge 

Foto: Andres Putting/Delfi
11:20 14. oktoober 2021
Autor: uudised.ee

Nakatumisnäitaja poolest on koroonaviiruse leviku risk tõusnud Eestis kõige kõrgemale ehk punasele tasemele, teatas valitsus.

COVID-riskimaatriksi järgi on Eestis tegemist väga kõrge koroonaviiruse leviku ohuga, kuna seitse päeva keskmisena nakatub päevas tuhat ja enam inimest, teatas valitsuse pressiesindaja neljapäeval. Eestis levib koroonaviirusesse nakatumine väga laialt ja nakatumiste koguarv kasvab kiiresti.

Järjest suureneb ka seitsme päeva keskmine hospitaliseeritute arv, mis on tänase päeva seisuga 42 inimest. Riskimaatriksi järgi on tegemist oranži ehk kõrge tasemega.

Koroonaviiruse riskitaseme määramise täiendavatest indikaatoritest on seitse päeva keskmine COVID-19 surmade arv 3,67, mis vastab keskmisele tasemele. Üle 60-aastaste inimeste viimase seitsme päeva nakatumise keskmine näitaja on ümardatult 153 inimest ja juhitaval hingamisel viibivate COVID-19 patsientide arv on 21 inimest, mõlemad näidud vastavad koroonaviiruse leviku kõrgele tasemele.

Täiendavalt jälgib valitsus täisvaktsineeritud täiskasvanud elanikkonna hõlmatust, mis on praegu 64,15 protsenti inimest.

Koroonaviiruse detailsem andmestik on leitav https://www.terviseamet.ee/et/koroonaviirus/koroonakaart .

Väga kõrge riskitaseme korral on COVID-regulatsioonide eesmärk tagada riigis erakorraline arstiabi ja saada epideemia kontrolli alla.

Ühiskonnal on äärmiselt oluline järgida kehtestatud meetmeid: kanda koroonaviiruse nakkusohu suhtes mittekontrollitud avalikes siseruumides maske, liikuda hajutatult, kasutada desinfitseerimisvõimalusi, püsida haigena kodus. Ruumides ja asutustes, kus on ette nähtud koroonaviiruse nakkusohutuse kontroll, tuleb esitada COVID-tõend.

Raske haigestumise ja haiglasse sattumise eest tuleb kaitsta end vaktsineerimisega. Mida rohkem on täielikult vaktsineeritud inimesi, seda väiksem on surve haiglatele ja arstiabi üldisele kättesaadavusele.

Vaktsineerimine on muudetud võimalikult mugavaks üle kogu riigi. Juhul, kui inimene pole veel vaktsineerimisotsust teinud, saab informeeritud otsuse teha helistades perearsti nõuandetelefonile 1220 või rääkides oma perearstiga. Teavet vaktsineerimispunktide kohta saab telefonilt 1247 või veebilehel vaktsineeri.ee.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!