Tuleviku pakivedu on robotite kätes? Arendaja: inimkullereid ei ole piisavalt 

uudised.ee

Eile käis Seitsmeste stuudios külas Starship Technologies asutaja Ahti Heinla, kes tegeleb pakirobotite arendamisega. Kui varasemalt võis pakiroboteid ringi sõitmas näha peamiselt Tallinnas Mustamäe piirkonnas, siis nõudluse suurenemise pärast laienetakse ka Kesklinna ning Kalamaja piirkonda.

"Praegu oleme jõudnud oma lahendusega nii kaugele, et tuleb asuda jõuliselt laienema ja roboteid rohkem juurde tootma," tõdes Heinla. Pakiroboti ettevõtte asutaja sõnul meeldib inimestele asjade saamine robotitega rohkem kui inimkulleritega. Heinla hinnangul on paki saamise kogemus teistsugune, kui kulleriks on robot.

Heinla sõnul tulid sellise pakiroboti arendamise idee peale, kuna leiti, et see oleks vajalik ning tehtav. "Inimesed tahavad üha rohkem asju endale tellida ja inimkullereid ei ole piisavalt," rääkis pakirobotite arendamise ideest Heinla. 

Heinla usub, et robotid on linnakeskkonnas väga hästi vastu võetud ja robotid meeldivad inimestele, mida alguses ei osatud arvata. 

Robotitega on saadetud igasuguseid huvitavaid asju. Isegi abielu ettepanekut on tehtud pakirobotiga. ''Sõrmuseid oleme küll kohale viinud,'' rääkis Heinla.

Saatejuhid Keithi ja Marek katsetasid saates, kuidas täpselt pakirobotiga toimetada ja asju saata.

Vaata pakiroboti toimimist lähemalt videost. 

 

Kommentaarid puuduvad