Kallas: pea kõik intensiivravil viibivad nakatunud on vaktsineerimata

uudised.ee

Peaminister Kaja Kallase sõnul on koroonaviirusega intensiivravis viibivatest inimestes üle 94 protsendi vaktsineerimata, vahendab BNS.

Kallas ütles kolmapäeval riigikogu liikmete küsimustele vastates, et haiglates kasvab nii koroonapatsientide kui ka raskes seisus olevate koroonapatsientide arv. Peaminister tõi esile, et haiglasse sattunud koroonapatsientidest on vaktsineerimata kaks kolmandikku ning neist, kes vajavad intensiivravi, on vaktsineerimata üle 94 protsendi.

"Koormaks haiglatele on väga palju vaktsineerimata inimesed. Nemad on need, kes selle haiguse saades põevad seda raskelt," ütles Kallas.

Peaministri sõnul tuleb ühiskonna avatuna hoidmiseks piirata vaktsineerimata inimeste liikumist ja teistega kokku puutumist. "Kui me näeme andmetest, et vaktsineerimata inimesed on need, kes jäävad rohkem haigeks, vaktsineerimata inimesed on need, kes satuvad rohkem haiglasse, siis selge on see, et kaitsta tuleb just neid ja paraku peame me tegema seda siis nii, et nende kontakte piirata," ütles ta.

Kommentaarid puuduvad