Intensiivraviosakonna õde: hingamisaparaadi küljes olev patsient ütles mulle, et tahame temast vaid statistikat teha

uudised.ee

Elu Eesti haiglates on muutunud koroonaviiruse tõttu väga keeruliseks ning põhiprobleemiks on saanud asjaolu, et haiglapersonal on äärmiselt kurnatud ning abikäsi juurde saada ei ole.  Eile käisid "Seitsmestes" haiglate olukorrast ning haiglas töötamise kogemusest rääkimas õenduse meditsiinitudengid Diana Teniste ja Siim Kasari. 

Siim Kasari töötas sel aastal seitse kuud õe ja hooldajana 2. astme intensiiraviosakonnas. Kasari sõnul ei olnud tal enne haiglas töötamist surmaga lähedast kokkupuudet, kuid seal nägi ta seda palju ja see oli emotsionaalselt väga kurnav. 

"Kõige raskemaks teeb sealse töö see sopa loopimine, mis tuleb väljaspoolt," rääkis Kasari viidates koroonaskeptikutele ja piiranguid puudutavatele protestüritustele, mis kevadel Vabaduse väljakul toimusid."Haiglas hoidsid inimesed kahe käega peast kinni, et mis me teeme," tõdes Kasari. 

Diana Teniste rääkis, et koroonatüsistustega patsiendid nutsid haiglavoodites, kui nägid avalikke protestüritusi. "Kuidas on selline asi võimalik, kuidas ei hoia me ühiskonnana praegu ühte," ei mõistnud Teniste sõnul koroonaviirusega nakatunud patsiendid, kes ei saanud iseseisvalt hingata või kellel olid tekkinud trombid. 

Kasari ütles, et isegi 2. astme intensiivravioskakonnas on ravil koroonaviirusega patsiente, kes eitavad haiguse olemasolu.  "Ta vaatab mulle silma ja ütleb, et te tahate minust statistikat teha," oli Kasari sõnul hingamisaparaatide all olev patsient talle öelnud. "Siis tekib jõetuse tunne, et miks me üldse seda teeme."

"Personalil on valik, kas nad lähevad töölt ära või võtavad haiguslehe, sest nad lihtsalt ei jaksa," tunnistas Teniste

Vaata täispikka intervjuud meditsiinitudengitega videost: 

 

 

 

 

Kommentaarid puuduvad